Kuru dzinēju izvēlēties

Pašlaik automobiļu tirgū tiek piedāvāts plašs dzinēju klāsts. Tie, kas vēlas iegādāties automašīnu ar benzīna dzinēju, var izvēlēties jebkuras jaudas automašīnu.

Dīzeļdegvielas entuziastiem ir pieejams arī plašs dīzeļdzinēju klāsts. Kādu izvēlēties - dīzeļdzinēju vai benzīna?Benzīna dzinējs no dīzeļa atšķiras ar degvielas aizdedzes mehānismu, tas ir, tieši no aizdedzes svecēm, ko izmanto dīzeļa un benzīna dzinējos. Maisījuma aizdegšanās notiek benzīna dzinēja cilindros no sveces dzirksteles, savukārt dīzeļdzinējā ar kvēlsveču palīdzību. Bet dīzeļdzinēja ražošana ir sarežģītāka un dārgāka nekā benzīna dzinēja ražošana, tāpēc no finansiālās puses tā izmaksas pieaug no 25% līdz 30%. Tas ir atkarīgs no dīzeļdzinēja ražošanā izmantoto tehnoloģiju sarežģītības. Dažos ražošanas posmos augsta precizitāte. Ja paskatās uz degvielas ekonomiju un tās izmaksām mūsdienu tirgū, tad šeit uzvar dīzeļdegviela. Salīdzinot degvielas patēriņu, atšķirība izrādās ievērojama, aptuveni 2 - 5,5 litri uz simts kilometriem.

Bet tajā pašā laikā dīzeļdzinējam ir savi trūkumi. Trasē tas ir mazāk paklausīgs nekā benzīns, kas uzvedas daudz gludāk. Piemēram, sacīkstēs galvenokārt tiek izmantoti ar benzīnu darbināmi dzinēji. Aukstajā sezonā ir ļoti grūti iedarbināt dīzeļdzinēju, jo dīzeļdegviela pie mīnusa temperatūras kļūst viskoza. Bet tajā pašā laikā mūsdienu automašīnās tiek izmantoti jauninājumi dīzeļdzinēja izstrādē, kas neatpaliek no benzīna pat zemā temperatūrā. Degvielas kvalitāte ietekmē arī veiktspēju, un tāpēc ziemā ieteicams izmantot augstākās kvalitātes dīzeļdegvielu.Un vēl viens praktisks padoms dīzeļdegvielas piekritējiem, kuri dod priekšroku ietaupīt naudu, uzpildot automašīnu lētā degvielas uzpildes stacijā - tā joprojām ir labāk dot priekšroku kvalitatīvam naftas produktam un saglabāt savu dzinēju darbspējīgu. Armijā un dzelzceļā tiek izmantota augstākās kvalitātes dīzeļdegviela. Tāpēc nevajadzētu pirkt dīzeļdegvielu no svešiniekiem, lai ziemā neizjustu neērtības un izbaudītu patīkamu braucienu. Kopumā, ja meklējat vienkāršu un ērtu rezerves daļu meklēšanu ārzemju automašīnām, iesaku auto detaļu tirgu
LV / Lexus
Pievienot komentāru

Atstājiet savu komentāru

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив